Előszó a Biblia elemzéséhez

 2013.10.23. 21:07

Az emberi gondolkodás számára a Biblia csukott könyv marad. Jézus azt kérte az emberektől: alakítsátok át a gondolkodásotokat. Hogyan értette ezt? Az emberi gondolkodást kell átalakítani istenire.

Az ember a test szerint ítéli meg a jót és a rosszat. Ami a testnek kellemes, jóleső, kényelmes, az jó, ami fájdalmat, feszültséget, bánatot okoz, vagy egy szorult élethelyzet, az rossz. Az isteni gondolkodás viszont a lélek fejlődése szempontjából ítéli meg mindezt. Ami a lélek fejlődését előbbre viszi, az isteni gondolkodás szerint az jó, ami a lélek fejlődését akadályozza, vagy lehúzza, az rossz.

A szorult élethelyzetek a felszínre hozzák a tudatalattinkból a koncentráló készséget, a kreativitást, a megoldó-készséget, és a hozzá szükséges ötletek maximumát, sőt, még a szférákból is kaphatunk segítséget. Így ha ezeket a helyzeteket Istennek tetszően oldjuk meg, többet fejlődhetünk, mint egész addigi életünkben.

Ez a gondolkodás-átalakítás a mai napig nem történt meg. Így az emberek számára a Biblia jelentős része érthetetlen, „Isten misztériuma és titka” marad.

Továbbá félreértéseket okozhatnak a „kiollózott” karmára és reinkarnációra vonatkozó utalások a Bibliában. Ha ismerjük a keresztény karma és a reinkarnáció törvényeit, és az átalakított gondolkodással vizsgáljuk a Bibliát, egyre több és több minden válik érthetővé és világossá, a lelki fejlődésünk emelkedése szerint.

Zsinórmértékké csak akkor válhat a számunkra a Biblia, ha egyértelmű, világos és érthető.

Összefüggéseiben vizsgáljuk a Bibliát, vagyis a szellemiségét kutassuk: mi a feladata, a célja, mit akar Jézus elérni a tanításaival.

Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes” (Mt. 5, 48.).

Tehát Jézus tanításai alapján, természetesen nem egy élet alatt, hanem sok-sok élet leélése után válhatunk tökéletessé; ez a CÉL.

 

/Forrás: Jézus Által az Atyához/

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliaelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr915596381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása